נשים רבות סובלות מבחילות בעיקר במהלך השליש הראשון להיריון. יש נשים שסימני הבחילה מבשרים להן את העובדה על קיומו של ההיריון. נכון, זה לא נעים, אך אין זה סימן לדאגה או בהלה כל עוד את מצליחה לאכול ולשתות. אם כל מה שאת אוכלת או שותה גורם להקאות ואת חשה סחרחורות וחולשה, עלייך לפנות ליעוץ רפואי, שכן, התייבשות יכולה להביא לצירים מוקדמים ובוודאי שאינך מעוניינת בכך.
זכרי, לרוב תחושת הבחילה וההקאות עוברות עם תום שלושת החודשים הראשונים להיריון.
- גופך מספר לך מה עליך לאכול וממה עליך להימנע. הקשיבי לגופך ונהגי בהתאם.
- השתדלי לאכול כמות רבה של מזון טרי, בריא, עשיר ומגוון המכיל הרבה: ויטמינים ומינרלים (שנמצאים בירקות ופירות), שימי דגש בתזונה על מקורות לויטמין B6, המצוי בחומוס, אורז מלא, תפוחי אדמה, עגבניות, דגים, קטניות, אגוזים, בננות, נבטים ועוד. ירקות עליים עשירים בוויטמין K המסייע גם הוא במניעת בחילה.
- ג'ינג'ר – צמח הפלא להקלה על מערכת העיכול וניקוי הגוף, ניתן לבלוע אותו בצורת כמוסות, הכי טוב לצרוך אותו באופן טבעי בתוספת לתה. הג'ינג'ר נחקר רבות בהקשר לבחילות בהריון, אך הוא יהיה טוב גם למצבי התכווצויות ועוויתות בקיבה ובמעיים והפרעות עיכול וגזים שיכולים ללוות אישה בהריון. כמובן שאם את מקוררת בהריון, הג'ינג'ר נהדר למחלות דרכי הנשימה, הצטננויות ושפעת ואף לסובלים מקור. חלטי פרוסות ג'ינג'ר במים רותחים, צנני ושתי. ניתן להוסיף לכוס לימון סחוט. (רק אל תגזימי עם הג'ינג'ר, שלא יגרם עודף חומציות בקיבה). אפשרות נוספת, להניח בחך פרוסת ג'ינג'ר דקה ולהשאיר אותה בפה במשך כמה שעות.
- לימון – השיטה הוותיקה והידועה להקלה על בחילות. ידוע כי ללימון סגולות ייחודיות המרגיעות בחילה, זאת בשל היכולת שלו לנטרל או לחפות על טעמים וריחות שגורמים או מעוררים בחילה. במידה ואת סובלת מבחילה סחטי כמה טיפות לימון והחזיקי בו באופן קבוע בתיק. בבוקר, קומי לאט מהמיטה ושתי כוס מים עם מיץ לימון או ג'ינג'ר עם דבש. או מצצי פלח לימון.
- ניתן למצוץ קוביית קרח, או לגרוס קרח דק דק ולהוסיף לימון סחוט ומים קרים.
- טוסטונים- לאכול מייד עם הקימה מהמיטה. ממש השאירי אותם על יד המיטה או באמבטיה ואכלי מייד כשאת מתעוררת. להחזיק טוסטון כל הזמן בכל מקום, ממש כמו חטיף אנרגיה, יכול להציל מבחילה אפילו באמצע הלילה.
- ותרי על מזונות מטוגנים, מתובלים ושומניים.
- הקפידי על שתיית מים, בייחוד אם את מקיאה, כדי לא להתייבש.
- אכלי ארוחות קטנות, מפוזרות ותכופות , כמויות קטנות כל שעתיים, הקפידי על קיבה מלאה והימנעי מארוחות כבדות – בייחוד בסמוך לשינה.
- המעיטי ואף המנעי משתיית משקאות המכילים קפאין והמנעי ממגע עם כימיקלים.
- הקפידי על מנוחה רבה והיי קשובה לגופך, אל תנסי להיות "סופרוומן" באם הגוף משדר את אותותיו בצורך למנוחה.
- אל תלכי לישון עם קיבה מלאה והגביהי את ראשך בכרית, למניעת צרבות והקאות. וכשאת קמה, לקום לאט מהמיטה
- אלימינציה – בדקי אילו סוגי מזון מטיבים עם תחושתך ומה פחות והימנעי מצריכתם. הדבר נכון גם לגבי ריחות של אוכל (וריחות חזקים בכלל) ולאו דווקא השפעת התזונה בתהליך העיכול.
- דיקור- מאד יעיל. וכל שיטות גופנפש שיכולות להרגיע ולתמוך: הרפייה, דמיון מודרך, פעילות גופנית מתונה, בהתאם למה שאת רגילה ואוהבת.
- אם כל אלו לא עוזרים והתופעה חמורה, ניתן להשתמש בתוספי מזון וצמחי מרפא, בפגישה אישית עם נטורופתית.
למידע נוסף או תיאום פגישה להתאמת תפריט צרי קשר